среда, 14. октобар 2020.

УГЛЕДНИ ЧАС-ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ


УГЛЕДНИ ЧАС

 УГОСТИЛИ СМО ВЕРОУЧИТЕЉА

         У петак, 9.10.2020. године, у одељењу трећег и четвртог разреда у Брзећу, одржан је Угледни час из Грађанског васпитања, чији је циљ био Живот у заједници у којој би сви људи били исти (по полу, узрасту, вери, националности, образовању, интересовању).

Протекли дани били су резервисани за низ активности којима смо обележили Дечији недељу. Последњи дан резервисали смо за госте. Више него идеална тема, омогућила нам је да у госте позовемо вероучитеља Марка Димитријевића.

На почетку часа ученици су говорили шта је то што раде на часовима грађанског васпитања (друже се и труде се да буду искрени једни према другима, разговарају на више тема које им помажу да упознају себе и друге, поштују се, уважавају туђе мишљење, упознају разлике и сличности које их вежу, уче да буду толерантни, добронамерни, дружељубиви...), нагласивши да највише воле да се играју. Тако смо и најавили игру асоцијације, чије је коначно решење било Заједница. Приликом отварања поља обнављали  смо знања из српског језика (именице-врсте-писање) и природе и друштва (становништво-народи и народности).

            Из угла веронауке, о различитостима и сличностима у заједници по полу, узрасту, вери... говорио је вероучитељ Марко Димитријевић. Ученици су помно слушали сваку његову изговорену реч и сваког тренутка били спремни да питају, али и да дају одговоре на његова питања. Након његовог излагања добили су задатак да на стикерима запишу што више врлина. Стикере су лепили на табли, а потом је вршена анализа. На папирима који су се налазили на њиховим клупама записали своје име и имена свих другара, затим су се самооцењивали и оцењивали уз образлагање сваке оцене. Час грађанског, вероучитеља и учитељицу оценили су зеленим смајлићем.

Последња активност (коју су сви успешно обавили) била је да свој папир сликају и поставе у предмет Грађанско васпитање у Teams.

Атмосфера на часу је била изузетно позитивна, ученици су са радошћу испунили све задате активности, а и наставници су са задовољством одржали овај час.

Угледном часу присуствовале су учитељице Невена Милановић и Тијана Милисављевић, наставник математике Марија Милићевић, директорица Драгана Добродолац и педагогица Драгица Илић, које су биле препуне утисака о часу.

 

 


Нема коментара:

Постави коментар