петак, 9. октобар 2020.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

 (од 5. до 9. октобра 2020. године)

Понедељак – Подељена срећа два пута је већа, радионица

Уторак - Дечија одговорност (права и обавезе)

Среда - У здравом телу, здрав дух

Четвртак - Мали уметници-ликовни и литерални ствараоци 

Петак - У госте нам долази вероучитељ

Овогодишња Дечија недеља обележава се под слоганом 

Подељена срећа два пута је већа.

Понедељак је резервисан за радионицу Одељењска слагалица. Ученици у срцу од папира на чијој се једној страни налази лавиринт, проналазе пут да пријатеља, уписују његово име, слажу писмо и у писму одлажу лепу поруку коју су му посветили.



У уторак говоримо о Дечијим правима и обавезама. Подсећамо се на Буквар дечијих права с којим смо се сретали ранијих година. Усредсређујемо се на права и обавезе у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Разговарамо о томе колико је битно да чувамо здравље, да чувамо околину и нашу домовину. Ученици на маштовит и креативан начин праве маске од папира, бележе права и обавезе и заједно постављамо на пано. Имајући у виду да музика увек инспирише, у позадини не изостају пријатни звуци.

Среда је посвећена спорту и Спортским играма. Временске прилике иду на руку тако да у школском дворишту кроз пар такмичарских игара и игара ревијалног карактера, уз примену здравствено-хигијенских мера, кроз моторичке вештине, развијамо фер-плеј однос.


Четвртак-Мали уметници-ликовни и литерални ствараоци. Ученици кроз ликовне и литералне поруке исказују своја осећања.







Последњег дана обележавања Дечије недеље одлучили смо да будемо добри домаћини и угостимо вероучитеља и нама драге особе






Нема коментара:

Постави коментар